Elektroniske prøver

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Etablererprøven

Dersom du skal starte eller være daglig leder på et sted hvor det serveres mat eller drikke må du ha serveringsbevilling og bestått etablererprøven for serveringsvirksomhet. Skal du bli godkjent som styrer for et serveringssted må du bestå etablererprøven, før søknaden om serveringsbevilling blir innvilget.

Hvordan ta etablererprøven?

Oppmelding etablererprøven

Nettkurs etablererprøven

Det er mulig å ta et nettkurs til etablererprøven. Kursene kjøres live og du trenger tilgang til data og internett. Kurset går over tre tirsdager fra kl. 09.00 - 11.30 i oddetallsuker. Først kurs 10. mai 2016.

Praktisk informasjon om gjennomføringen av etablererprøven

Ta kontakt med servicetorget om du har spørsmål om etablererprøven og serveringsbevilling. Etablererprøven tas på servicetorget i Søgne Rådhus mellom kl. 08.00 – 13.30 på hverdager Du har 90 minutter til rådighet Ta med legitimasjon Pris: 400,-

Ved bestått prøve får du et dokument som viser at du har bestått kunnskapsprøven om serveringingsloven. Dette er gyldig i alle landets kommuner.

Kunnskapsprøve om alkoholloven

Alle som skal skjenke og selge alkohol må ta en kunnskapsprøve om alkoholloven. Alle skjenke- og salgssteder skal ha en styrer og en stedfortreder. For å godkjennes som styrer eller stedfortreder må man være over 20 år og ha bestått kunnskapsprøven om alkoholloven.

Hvordan ta kunnskapsprøve om alkoholloven?

Oppmelding kunnskapsprøve om alkoholloven

Nettkurs kunnskapsprøven sjenkebevilling

Det er mulig å ta et nettkurs til etablererprøven. Kursene kjøres live og du trenger tilgang til data og internett. Kurset går over tre onsdager fra kl. 09.00 - 11.30 i oddetallsuker. Først kurs dag 11. mai 2016.

Nettkurs kunnskapsprøven salgsbevilling

Kunnskapsprøven for salgsbevilling er ikke et live kurs, men et fullt ut nettbasert kurs som deltakeren kan ta når som helst, hvor som helst.

Praktisk informasjon om gjennomføringen av kunnskapsprøven om alkoholloven

Ta kontakt med servicetorget om du har spørsmål om kunnskapsprøven og skjenkebevilling. Kunnskapsprøven tas på servicetorget i Søgne Rådhus mellom kl. 08.00 – 13.30 på hverdager Du har 60 minutter til rådighet Ta med legitimasjon Pris: 400,-

Ved bestått prøve får du et dokument som at du oppfyller alkohollovens krav til dokumentert kunnskap om lovens forskrifter. Dette er gyldig i alle landets kommuner.

Læremateriell

Prøvene er basert på lærebøkene: "Læremateriell - etablererprøven for serveringsvirksomhet" og "Kunnskapsprøven for skjenke- og salgsbevilling etter Alkoholloven". Disse kan bestilles hos VINN. (Veiledningsinstituttet i Nord-Norge) VINN arrangerer også nettbaserte seminarer for de som skal ta Etablererprøven for serveringsvirksomhet og Kunnskapsprøven i Alkoholloven for salgs-/skjenkebevilling. Dette kjøpes i deres nettbutikk.


Publisert: 11.12.2015 11:23
Sist endret: 11.12.2015 13:06