Om Søgne

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Søgne er en kystkommune i Vest-Agder. Den grenser mot bykommunene Mandal i vest og Kristiansand i øst, samt mot Songdalen i nord og Marnardal i nordvest. Kommunesenteret ligger på Tangvall. Folketallet i Søgne kommune er ca 11 500. I sommerhalvåret øker innbyggertallet til ca. 17 000 som følge av hyttefolk og andre turister.

Kommunens areal er 151 kvadratkilometer hvorav 144 kvadratkilometer er på land og 7 kvadratkilometer på vann. Det meste av arealet benyttes til skogbruk. Nærmere 40 % av befolkningen sysselsettes innen privat og offentlig tjenesteyting, og 20 % innen varehandel. Sysselsettingen innen jord- og skogbruk og fisking, begrenser seg til ca. 2 % av befolkningen.

Søgne er kjent for sin skjærgård og den relaterte turismen til blant annet Olavsundet og kystfortet i Ny-Hellesund

Kommunen har et blomstrende handels og næringsliv, og offentlige og private serviceinstitusjoner medvirker til at Søgne er en god kommune å bo og vokse opp i.

Næringslivet

Søgne har solide jordbruks, fiske og sjøfartstradisjoner, og et varierende næringsliv preget av vekst og høy verdiskapning. Sørlandsregionen preges av attraktive arbeidsplasser, kompetent arbeidskraft og verdensledende bedrifter. Med Universitetet i Agder og kulturinstitusjoner som Kilden kulturhus tilbyr regionen et omfattende studietilbud innen et bredt fagspekter samt et rikt kulturliv.

Kultur og fritid

Søgne har et rikt kultur og fritidsliv. Målet er å skape trivsel, glede samhørighet, utvikling og mestring gjennom kulturarbeid. Søgne gamle prestegård er kultursenter og her holder kulturadministrasjonen og Søgne kulturskole til.

Søgne kulturskole eies og drives av Søgne kommune. Skolen er åpen for de fleste av kommunens innbyggere med fokus på barn og ungdom. Skolen arbeider for et positivt miljø der barna kan utvikle sine musikalske og kreative egenskaper. Søgne kommune har en rekke treningsfasiliteter og arrangementer, både utendørs og innendørs.

Barnehage, skole og utdanning

En oppvekst i Søgne skal være spennende, trygg og danne grunnlag for gode levekår som voksen. Søgne har full barnehagedekning. Det er tre kommunale barneskoler, to kommunale ungdomsskoler og en videregående skole i kommunen. Nytt skolesenter i kommunens sentrum, Tangvall, er under planlegging.

Turist

Om sommeren øker innbyggertallet i bygda betraktelig. Mange kommer for den fine skjærgården og nyte late feriedager i sørlandsidyll. I skjærgården som omkranser Søgne har vi kjente landemerker som Ny Hellesund og Olavssundet. For dem som ønsker en aktiv ferie finnes det utallige muligheter for flotte turer i Søgne.

Kristiansand Dyrepark er Norges mest kjente turistattraksjon med årlig 900.000 besøkende. Her finner du alt fra løver, tigere, geparder, giraffer, slanger og pandaer til dyr fra nordisk villmark. I tillegg inneholder parken en rekke andre aktiviteter for barn og voksne. Kaptein Sabeltann, Kardemomme by og Hakkebakkeskogen er verdt et besøk for både store og små. 

Oversikt over overnattingsmuligheter i Søgne

Agder kurs og konferansesenter
Trysnes marina og feriesenter
Verftet Ny-Hellesund
Åros feriesenter

Ny i kommunen?

Nyttige lenker som til deg som er nysgjerrig på mer informasjon om Søgne.

Søgneguiden
Bolig til salgs
Bolig til leie
Jobb

Webkamera

Her vises et øyeblikksbilde fra Torvet på Tangvall, bildet oppdateres en gang i minuttet.

Webkamera

Bildegalleri

 

 


Publisert: 03.12.2015 14:27
Sist endret: 03.12.2015 14:55