Utstillinger og museer

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Galleriet på Søgne gamle prestegård

I galleriet på Søgne gamle prestegård blir det i samarbeid med Søgne kunstlag arrangert kunstutstillinger med lokale og nasjonale kunstnere.

Utstillingsprogram og søknad om utstillingsplass

Søgne zoologiske og geologiske museum

Museum har ca 3200 forskjellige fuglearter fra hele verden. Alle fugler vi forventer å se i Norge er representert. Samlingen inneholder mange norske pattedyr, insekter, skalldyr, fossiler, gevir og eksotiske dyr fra mange land. Det er også en avdeling med koraller og skjell. Den geologiske avdelingen har en samling med mer enn 2000 ulike mineraler fra mange land. Det meste som finnes i agder-telemarkområdet, spesielt fra Evje, Iveland, kristiansands- og langesundsområdet, er representert. Museet er en privat samling som tilhører enken etter Harald I. Larsen. Adresse: Eikeveien 157, 4640 Søgne – telefon 412 41 851

Søgne bygdemuseum

Søgne Bygdemuseum ligger ved Lundeveien på Lunde, rett ovenfor Søgne hovedkirke. Bygdemuseet består av tre tilflyttede bygninger: Våningshus, stabbur og kvern. Samlingen omfatter omkring 700 gjenstander som forteller om arbeidsliv og det gamle bondesamfunnet i Søgne. Gjenstander fra samlingen er også utstilt på Søgne gamle prestegård.

Steinalderutstilling

Utstillingen «Soloppgang - de første menneskene på Agder» på Søgne gamle prestegård viser spennende steinalderfunn fra flere steder på Agder. Navnet viser til navnet som ble gitt steinalder kvinnen det ble funnet en hodeskalle av i Søgnes skjærgård. Hun fikk kallenavnet Sol og viste seg å være nærmere 9.000 år gammel.

I utstillingen vises det også tre filmer, og det presenteres rundt 50 autentiske funn. Deriblant ryggvirvelen til en diger blåhval som er over 12.000 år gammel. Ryggvirvelen ble funnet på Langenes.

Landbruksutstilling

Utstillingen «Spade og plog» på Søgne gamle prestegård følger bondens arbeid gjennom et år fra våren, via sommer og høst, til vinter. Med utgangspunkt i landbruk og gårdsdrift forteller utstillingen om noe av det som bidro til ”det store hamskiftet” på 1800 tallet, og hvordan utviklinga ble videreført på 1900 tallet.


Publisert: 04.02.2016 10:10
Sist endret: 04.02.2016 10:13