Strandryddesesongen er i gang!

Foto:Fra strandrydding i 2015. Ansatte ved bedriften Songvaar Vekst deltar ivrig i ryddingen. (Foto: N247.no: Nicolai Prebensen)

Hva er strandryddeuka?

Strandryddeuka er Norges største nasjonale dugnad og finner sted 29. april til 5. mai, med ryddeaksjoner både langs kysten og i innlandet langs elver og innsjøer. Da vil frivillige over hele landet ha behov for ryddeutstyr til strandrydding og hjelp til å kvitte seg med avfallet etter sine ryddeaksjoner. Hold Norge Rent har arrangert Strandryddedagen siden 2011, og miljøbegivenheten har vokst hvert år siden.

Ryddeportalen

Ryddeportalen er de frivilliges interaktive ryddekart og et nyttig verktøy for kommuner som vil være med på dugnaden mot forsøpling. Her kan kommunen se de frivilliges planlagte og fullførte ryddeaksjoner.

Ryddeportalen

Registrer forsøplede områder

I år inviterer Hold Norge Rent til en storstilt dugnad for å kartlegge forsøplede områder. Målet er både å få mer kunnskap om forsøpling og å gjøre det enkelt for frivillige å finne et sted å rydde.

For å legge inn et forsøplet område, gå inn i Ryddeportalen, klikk på kartet og velg Registrer forsøplet område.

Registrer forsøplet område

Ryddepakker

I Ryddeportalen kan du finne hvor man leverer ut ryddepakker og her i Søgne kan du få ryddepakke på servicetorget på rådhuset, så lange beholdningen rekker. Man skal bruke gjennomsiktige avfallsposer til ryddingen, som er å få kjøpt der avfallssekker selges.

Avfallshåndtering

På 6.mai er det mulig å sette fra seg innsamlet strandsøppel på enkelte steder i Søgne, Hummervika. Lauvviga, Torvesanden og Høllesanden, men det er fullt mulig å levere det gjenvinningsstasjonene til Avfall Sør også.

Les mer her på sidene til Avfall Sør

Avfall Sør

Refusjonsordningen 2019

Også i 2019 kan alle som har hatt utgifter til transport eller behandling av marint avfall få refusjon for sine utgifter. Det er også mulig å søke om refusjon for transport av frivillige som for eksempel skoleklasser som deltar i ryddeaksjoner.

Husk å ta vare på dokumentasjon og sørge for at aksjonene blir registrert på Ryddeportalen.no. Se mer om årets frister og kriterier for Refusjonsordningen her.

Refusjonsordningen

Foto: Avfall Sør

Kontakt

Ta kontakt på mail: post@holdnorgerent.no eller ring oss på 400 01 438 ved behov for mer informasjon!

Sammen rydder vi Norge!

Publisert: 11.04.2019 11:14