Refleksdagen

Torsdag 20.10.2016 er det den nasjonale refleksdagen og Nullvisjonen markerer denne.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?Refleks redder liv, men den virker ikke når den ligger i skuffen (Foto: Trygg trafikk)

Refleksdagen

Nullvisjonen har et ønske om at flest mulig skal gjøre seg synlig i høstmørket og vil markere den nasjonale refleksdagen med dele ut årets designrefleks og ordinære refleksbrikker sier leder for Nullvisjonen Tom Erik Dønnestad.

Reduser sjansen

35 prosent av alle fotgjengerulykker skjer i mørket, og bare om lag fem prosent av fotgjengere som blir påkjørt og skadet bruker refleks. Ved å bruke refleks reduserer du sjansen for å bli påkjørt med 85 prosent. Mange fotgjengere tror at når de selv ser bilen, ser også bilisten dem. Men i mørke høst- og vinterkvelder kan det nesten være umulig for bilisten å se fotgjengeren langs veikanten sier Dønnestad.

Reaksjon

Bilisten har 10 sekunder til å reagere hvis du bruker refleks, går du uten har han bare 2 sekunder til rådighet. Uten refleks er du synlig først på 25 - 30 meters hold, men med refleks er du synlig på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Med fjernlys kan bilføreren se deg på 400 meters avstand.

Refleksbrikken

Den gode gamle harde refleksbrikken er fremdeles den enkleste og beste refleksen, ha den i lommen og ta den frem når det mørkner. Det kan redde livet ditt sier leder for Nullvisjonen Tom Erik Dønnestad. Han sier også at refleksvester svekkes og slites både med alder og spesielt i vask. Bare etter noen få vask kan refleksen være nesten ubrukelig og er kun synlig i dagslys som en grå strek.

Nullvisjonen markerer

Årets nasjonale refleksdag markeres torsdag 20.10.2016 ved Søgne rådhus kl. 08.00. Alle er hjertelig velkommen til markeringen. I år er det Moods of Norway som har designet refleksen avslutter Dønnestad.

Faktafilm om refleks


Publisert: 19.10.2016 09:16
Sist endret: 19.10.2016 09:44