Lunde skole til finalen i musikkpris

Lunde skole til finalen i Veslefrikkprisen 2016

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


4C på Lunde skole er en av seks finalister i den nasjonale komposisjonskonkurransen Veslefrikkprisen 2016. Hele 1.764 barn fra hele Norge har deltatt på Veslefrikkprisen 2016. Å nå opp i konkurranse med så mange andre er en stor bragd som imponerer både lærere, foreldre og elevene selv: – Det er kjempemoro å ha kommet helt til finalen!

Imponert jury

En jury av komponister, musikere og pedagoger har latt seg imponere av musikken barna i 4C på Lunde skole har laget.

- Juryen er overveldet over responsen rundt Veslefrikkprisen. Komposisjoner har strømmet inn fra by og bygd i hele landet og i år var enda flere barn involvert enn i fjor. Det innsendte materialet vitner om stort engasjement og en herlig skaperglede hos barn. Det er utvilsomt svært mange som setter pris på å få uttrykke seg gjennom musikk.

Finalistene

Fem av finalistene kommer fra Bekkelaget skole, Godlia skole, Sunnylven skule, Skei skule og Lunde skole. Den sjette finalisten, som er vinneren, offentliggjøres ikke før på prisvinnerkonserten i NRK Store Studio fredag 13. mai kl. 13.00.

Prisvinnerkonsert med NRK Kringkastingsorkestret (KORK)

Fredag 13. mai kl. 13.00 er det duket for fest i NRK Store Studio. Da vil Kunnskapsdepartementet, ved statssekretær Birgitte Jordahl, dele ut prisen og barna som vinner Veslefrikkprisen 2016 spiller sin egenkomponerte musikk i samspill med selveste NRK Kringkastingsorkestret!

Nasjonal satsing

Veslefrikk er en nasjonal satsing på komponering med barn og unge, og i år har hele 1.764 barn fra 1.-7. trinn i grunnskolen deltatt i Veslefrikkprisen 2016. De har planlagt, komponert egen musikk, gjort et lydopptak og sendt inn musikken. I tillegg har de også laget en komponistrapport med refleksjoner om arbeidet.

- Det er svært gledelig at så mange skoler har brukt konkurransen til å sette fokus på å la elevene få et utforskende og kreativt forhold til musikk, sier prosjektleder Eldar Skjørten.

Veslefrikkprisen ble delt ut for første gang våren 2015 og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen uttalte da:

- Veslefrikkprisen bidrar til at barn og unge får oppleve gleden ved å skape musikk, uttrykke seg og forstå hvor fint og viktig det er å være kreativ.

Veslefrikkprisen arrangeres av Stiftelsen Veslefrikk. Mer informasjon: www.musikkfaget.no


Publisert: 28.04.2016 11:10
Sist endret: 28.04.2016 11:12