Livslyst etter kreft

Kurset - Livslyst når det røyner på, har påmeldingsfrist 26. oktober.

Kreftkoordinatorer i flere samarbeidende kommuner inviterer nå til kurset «Livslyst når det røyner på». Kreft er mer enn en fysisk sykdom, og for mange er det tøft å gå videre med livet etter behandling.

Videre i livet

Kreftkoordinatorene fra venstre.  May Lauvnes, Lillesand og Birkenes.  Solfrid Fredriksen, Vennesla.  Reidun Berge Abelsæth, Kristiansand.  Linda Hanisch, Søgne, Songdalen og Setesdal.

Kreftkoordinator i Søgne kommune, Linda Hanisch, sier kurset skal hjelpe kreftpasienter til å gå videre i livet enten pasienten er kreftfri eller må lære å leve med kreften. Det er mange som opplever at det ikke bare er å ta opp igjen tråden fra tiden før man ble syk. Mye har skjedd i livet både til den som har hatt kreft og de pårørende. Alle kreftsykdommer forskjellig, sier Linda Hanisch.

Fire kreftkoordinatorer som representerer flere kommuner samarbeider om kurset.

Vi opplever det svært positivt å jobbe sammen om dette, sier Linda Hanisch om samarbeidet med flere andre kommuner på Agder.

Påmelding på telefon

• Kristiansand 468 29 653
  • Søgne, Songdalen og Setesdal 902 18 821
  • Lillesand og Birkeland 952 27 793
  • Vennesla 982 93 743

Kurset koster 200 kroner per person, og 400 kroner per par.

Påmeldingsfrist er 26. oktober.

Sted er Kreftforeningens lokaler i Dronningensgate 2A andre etasje og påmeldingsfrist er. Kurset er åpent både for pasienter og pårørende.

Første samling er 6.november. Kurset går over fire tirsdager i november kl 12.00-15.00.

Usikre videre

Linda Hanisch sier mange opplever en form for usikkerhet rundt hvordan livet skal gå videre, og de har mange tanker om hvordan de skal komme seg tilbake til en så normal tilværelse som mulig.

Kreftkoordinatorene vil se mennesket bak diagnosen, og de vil se menneskene som står rundt den kreftrammede. Det er Kreftforeningen som har utviklet kurset for å gi en hjelp til både kreftrammede og deres pårørende.

Deltakerne får hjelp til å rydde opp i det kaoset mange opplever, og de får råd om hvordan de skal kunne vende tilbake til hverdagen. Det handler rett og slett om økt livskvalitet, få lyst på livet igjen, sier Linda Hanisch.

Formålet med kurset

Deltakeren skal få:

• Praktiske tips og øvelser som kan gjøre det lettere å håndtere hverdagen
  • Større kjennskap til hvordan tanker påvirker følelser
  • Økt kunnskap om hvordan tanker innvirker på måter vi opplever livet, særlig når det røyner på
  • Mulighet til å utveksle erfaringer og synspunkter med andre i sammenlignbar situasjon

Kreftkoordinators oppgaver

Kreftkoordinatoren er ansatt i kommunen. Oppgavene til kreftkoordinator er blant annet:

• Gir støtte, råd og veiledning til deg som har, eller har hatt kreft, og til pårørende
  • Koordinerer og tilrettelegger hverdagen for kreftsyke og pårørende på en best mulig måte
  • Gir informasjon om tilbud og tjenester - både innenfor og utenfor kommunen
  • Samarbeider med fastleger, ressurssykepleiere, skoler, barnehager med flere