Den store strandryddedagen

Ta med god humør, hansker og søppelsekker. Lørdag 6. mai går den store strandryddedagen av stabelen.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?Det ser ikke særlig pent ut mellom Åros og Branes (Foto:Kristen Fløgstad)

Hva er strandryddedagen?

Strandryddedagen er en nasjonal dugnad i regi av Hold Norge Rent der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender frie for søppel en lørdag i året med mål om et søppelfritt Norge. Hold Norge Rent har arrangert Strandryddedagen siden 2011, og miljøbegivenheten har vokst hvert år siden.

Hvem kan være med?

Alle kan bidra, og vi inviterer familier, venner, kollegaer, nabolag, idrettslag, velforeninger, dykkerklubber, bedrifter, barnehager, skoler, speidere, miljøorganisasjoner, friluftslivet, fiskere med fler til å delta.

Vi oppfordrer alle til å bli med på Strandryddedagen, men hvis denne datoen ikke passer, står man selvsagt fritt til å velge hvilken dag man vil rydde. Og rydd gjerne flere ganger i løpet av året. Hver dag er en strandryddedag.

Spørsmål og svar

Hvor kan jeg rydde?

Du kan rydde på strender som du synes trenger opprydning.

Hva skal ryddes?

Plukk avfall helt ned til bruskork-størrelse og helst enda mindre. Tang, tare og kvister og lignende tar man ikke med, men en pall eller lignende bør fjernes fra stranda. Dersom dere ønsker, kan dere gjerne samle sammen tang, tare og kvister og lignende og legge det et sted der det ikke er til sjenanse.

Hvor kan jeg få gratis avfallssekker?

Avfallsekker kan hentes i servicetorget på Rådhuset, hverdager kl.08:00 -15:30

Hvor skal jeg levere de fulle sekkene?

  • Avfall kan leveres gratis på gjenvinningsstasjonene (for åpningstider, se nettsidene til Avfall Sør)
  • Avfall Sør vil hente avfall på følgende steder mandag 8. mai: Hummerviga, Luvviga, Torvesanden og Høllesanden og ballbingen på Dvalås mandag 8. mai.

Husk å knytte igjen søppelsekkene før du går fra dem.

Besteforeldrenes klimaaksjon Agder inviterer

Besteforeldrenes klimaaksjon Agder inviterer til rydding i strandkanten mellom Åros og Branes denne lørdagen fra kl. 12.

Frammøte ved veien ut til Krossneset – 200 m etter krysset ned til Åros camping. Derfra er det ca. 500 m å gå ned til stranda der det siste stykket vil bli merka. Som det framgår av bildet ser der ikke pent ut med plast i diverse varianter, isoporbiter, bildekk osv. Vi håper at frivillige vil hjelpe oss i denne ryddeaksjonen, og vi vil gjerne ha med oss hytteboere fra området, sier initiativtaker Kristen Fløgstad. Til slutt informerer han at dugnaden avsluttes med kaffe og kake – forhåpentligvis i fint vårvær.

Fakta

I 2016 har frivillige ryddere gjennomført 1 364 ryddeaksjoner, ryddet 869 kilometer og samlet inn 377 tonn marint avfall. Antallet ryddeaksjoner har økt med hele 60 % sammenliknet med 2015. Mengde innsamlet avfall har økt med 50 %, og antall meter ryddet har økt med 43 %.


Publisert: 27.04.2017 13:08
Sist endret: 27.04.2017 13:27