Delshir Asaad fra tv-serien "Flukt" på NRK

Delshir Asaad har vært med i dokumentaren Flukt som går på NRK.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?Delshir og familien kom til Norge fra Syria via Libanon i mai 2016 og har blitt fulgt av Leo Ajkic på en del av ruten mot Norge. (Foto: Pandora film)

Bosatt i Søgne

Familien er nå bosatt i Søgne, Delshir er med i Introprogrammet for flyktninger og har fått språkpraksis på Smia som er en del av skoleløpet for ungdom i ungdomskolen. Delshir og familien er veldig takknemlig for at de har fått denne muligheten og komme hit til Norge. Takknemligheten deres lyser raskt igjennom og er noe Delshir stadig påpeker.  På Smia kan han lære språket ved å jobbe med noe som han kjenner godt, nemlig å dreie metall. Delshir har jobbet mange år med metall dreiing i hjembyen sin i Syria.

Han sier at før serien om familien hans kom på TV var det ikke så mange som tenkte på å bry seg, men etter den er blitt vist har det kommet mange folk og naboer med hyggelige ord til dem.

Det er små øyeblikk som blir vist i en slik serie, men belyser store vendepunkt for en flyktningfamilie. Vi har mange slike familier som kommer til bygda vår fremover. Neste episode med familien Aasad som kom til Søgne blir vist tirsdag 31 januar kl 21:30.

Morten Aaraas,  Introduksjonssenter for flyktninger. 


Publisert: 23.01.2017 10:30
Sist endret: 23.01.2017 10:33