Bli med på Strandryddedagen 7. mai

Søgne kommune oppfordrer alle innbyggere til å bli med på den årlige Strandryddedagen 7. mai. Sammen kan vi gjøre strendene fri for plast og søppel.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?Blir du med på den store strandryddedagen? (Foto:http://www.scoop.it/t/kystkultur)

Strandryddedagen er en årlig, landsomfattende begivenhet der vi rydder Norges strender frie fra plast og annet avfall. Én lørdag i året samles flere tusen frivillige til denne nasjonale dugnaden for å bidra til å redusere et økende problem. Hvert år havner ca. 6.4 millioner tonn søppel i havet verden over. Konsekvensene er at nærmere én million sjøfugl, hundretusen marine pattedyr og et ukjent antall fisk og andre dyr kommer til skade, eller dør hvert år grunnet marin forsøpling.

Spørsmål og svar

Hvor kan jeg rydde?

Du kan rydde på strender som du synes trenger opprydning.

Hva skal ryddes?

Plukk avfall helt ned til bruskork-størrelse og helst enda mindre. Tang, tare og kvister og lignende tar man ikke med, men en pall eller lignende bør fjernes fra stranda. Dersom dere ønsker, kan dere gjerne samle sammen tang, tare og kvister og lignende og legge det et sted der det ikke er til sjenanse.

Hvor kan jeg få gratis avfallssekker?

Avfallsekker kan hentes i servicetorget på Rådhuset, hverdager kl.08:00 -15:30

Hvor skal jeg levere de fulle sekkene?

  • Avfall kan leveres gratis på gjenvinningsstasjonene (for åpningstider, se nettsidene til Avfall Sør)
  • Avfall Sør vil hente avfall på følgende steder mandag 9. mai: Hummerviga, Luvviga, Torvesanden og Høllesanden mandag 9. mai.

Husk å knytte igjen søppelsekkene før du går fra dem.

Registrer ryddeaksjonen

Den nasjonale arrangøren av Strandryddedagen, Hold Norge Rent, har et ønske om at alle som er med på dugnaden registrerer ryddeaksjonen og hvor mye som er ryddet . Skulle det vise seg at lørdag 7. mai ikke passer står man selvsagt fritt til å velge en annen dag. Ryddesesongen er lang, og vi håper mange har muligheten til å arrangere flere ryddeaksjoner i løpet av våren, sommeren og høsten. Vi oppfordrer også alle til å plukke opp litt søppel hver gang de er ute i naturen. Hjelp oss å vise frem det lokale engasjementet mot marin forsøpling.

Fjorårets Strandryddedag resulterte i imponerende 608 838 meter ren kystlinje. Over 19.000 frivillige deltok og det ble gjennomført 855 aksjoner over hele landet. Dette var en økning på 64 prosent sammenlignet med 2014. Det ble også fjernet nærmere en kvart million kilo med avfall som var en økning på hele 85 prosent sammenlignet med 2014. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt, og kanskje sammen klarer vi å sette ny rekord i år?


Publisert: 22.04.2016 12:18
Sist endret: 22.04.2016 12:35