Besøk av - Eldre- og folkehelseministeren ved Søgne omsorgssenter

8. mai 2018 besøker Åse Michaelsen Søgne og får høre mer om et initiativ der enslige eldre samles for å spise sammen.

Ministeren skal treffe Bjørg Bjørsvik på Frk. Lyng og besøker Søgne omsorgssenter, som er opptatt av mat, aktiviteter og fellesskap for de eldre.

09.15-10.00: Møte Bjørg Bjørsvik på Frk Lyng.

Bjørg Bjørsvik er ildsjelen bak et prosjekt der eldre som bur aleine samles for å spise sammen. Tiltaket er støttet av både kommunen og fylkeskommunen. Statsråden møter Bjørsvik på en kafe sammen med noen som deltar på disse middagene og sjåføren som kjører de eldre til og fra restaurantbesøka.

10.15-11.45: Søgne omsorgssenter.

Ordføreren ønsker ministeren velkommen samt lokal politikere, enhetsleder, Frivillig sentralen med flere deltar.

Søgne omsorgssenter satser på ernæring og har et eige kjøkken. Michaelsen får høre om hvordan omsorgssenteret jobber i henhold til mat og aktiviteter for beboere. Hun får også høre om hvordan frivillige har samarbeidet med kommune og næringsliv for blant annet å bygge et sansehus i hagen til senteret.

Det er frigjøringsdagen 8. mai, som er av stor betydning for de som bor her. Det pyntes derfor litt ekstra og det er servert pannekakefrokost til alle beboerne på omsorgssenteret. Representanter fra den lokale Demensforeningen viser vei og forteller om hvordan de har samarbeidet med lokalt næringsliv for å få på plass lyshuset i sansehagen.

Vår, Aktivitet og frivillighetskoordinator forteller litt om oppbyggingen av årshjul for aktiviteter og arrangementer, og vår satsning på Gledesspredere sommeren 2018. Dialog med brukere, ansatte og ledelsen på senteret.

Her blir det også servert en enkel lunsj. Ministeren blir presentert for «Smart med mat, glade seniorer spiser riktig» som innebærer konseptene; Fingermat tilpasset personer med demens, Måltidsmiljø, atmosfære og betydningen av dette, Presentasjon av måltidsvenner og Samvær, dialog rundt bordet.

Programmet avsluttes 11.45.

Publisert: 07.05.2018 14:38