Alarmtelefon for barn og unge

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge er nå tilgjengelig hele døgnet for innbyggere i Kristiansand, Søgne, Songdalen, Birkenes og Lillesand.

Hvis du ønsker å snakke med noen, ring Alarmtelefonen - 116 111. (Logo: Alarmtelefonen)

Døgnåpent

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge har utvidet åpningstiden til døgnåpen akuttjeneste. Tjenesten er tilgjengelig for alle innbyggere i Kristiansand, Søgne, Songdalen, Birkenes og Lillesand.

Hva er alarmtelefonen?

Alarmtelefonen 116 111 er en nødtelefon for barn og unge. Alarmtelefonen er opprettet slik at de har et nummer å ringe dersom de opplever vold i hjemmet, er utsatt for overgrep, er redd for å bli tvangsgiftet eller opplever andre akutte og vanskelige situasjoner.Alarmtelefonen er gratis, og skal være et tillegg til eksisterende akuttberedskap for barn og unge.

Behov for tjenesten

– Alarmtelefonen er en nasjonal akuttjeneste som driftes fra Kristiansand. Tjenesten har vært i drift siden 2009, og siden linjene åpent har vi hatt ca. 8000 henvendelser hvert år på nasjonal basis. Det er tydelig at barn og unge har et behov for å ta kontakt med tjenesten, og vi så dermed et behov for å gjøre tjenesten lettere tilgjengelig. Ved å gjøre alarmtelefonen døgnåpen i samarbeidskommunene kan vi bistå de som trenger hjelp i større grad, sier barnevernsleder Monica Brunner.

Vil du vite mer?

Les mer om Alarmtelefonen for barn og unge.

Publisert: 14.03.2018 10:07
Sist endret: 14.03.2018 10:12