Sykle til jobben 2016

I 2015 var Vest Agder det beste fylket i hele landet. Klarer vi det samme i 2016?

Sykle til jobben 2016
Kommuneoverlege Søgne kommune Vegard Nilsen, prosjektleder Kristin Tveberg og Britt Nomedal (Foto: BSNett.no)

Hva er sykle til jobben?

Sykle til jobben er landets største aktivitetskampanje. I 2015 var Vest Agder det beste fylket i hele landet.

All fysisk aktivitet over 30 minutt kan registreres, enten du spiller fotball, sykler til jobben eller driver med yoga, sier prosjektleder Sykle til jobben i Vest Agder Kristin Tverberg.

Sykle til jobben-aksjonen er en aktivitetskampanje over ni uker som får folk i bedre form. Som deltaker får du en treningsdagbok med enkel registrering av din aktivitet sykletiljobben.no, via Endomondo eller Strava. Du kan delta alene, eller på lag med inntil 5 deltakere. Det er gratis å delta for alle innbyggere i Søgne og Songdalen.

Påmelding sykle til jobben

Hverdagsaktivitet

I følge kommuneoverlege i Søgne kommune Vegard Nilsen er sykling verdens beste medisin og hverdagsaktivitet sterkt undervudert. Kommuneoverlegen oppfordrer folk til å være i mer aktivitet generelt.

Tidsklemma

Hvor mye aktivitet er anbefalt hver dag? Kroppen er skapt for bevegelse. Beveger vi oss mer enn 30 minutter hver dag beskyttes vi mot en lang rekke sykdommer og plager. Du trenger ikke trene i timesvis for å komme i form. En daglig sykkeltur til og fra jobb hver vei ca. 10 kilomenter tilsvarer 5 spinningtimer i uken. Det beste rådet kommuneoverlegen kan gi er å alliere seg med gode venner, naboer eller kollegarer for så å komme i gang.

Det er ikke lett å finne tid til trening når du har barn og full jobb. Tren litt innimellom når du kan anbefaler Britt Nomedal ved Frisklivssentralen i Søgne og Songdalen.

Viste du at?

At Søgne har 30 kilometer med turveier og 40 kilomenter gang- og sykkelvei.

Publisert: 30.03.2016 09:49
Sist endret: 30.03.2016 10:27