SvarUt og Digital postkasse

Fra torsdag 3. mars sender Søgne kommune all post digitalt. Har du skaffet deg digital postkasse?

Hva er KS SvarUt?

KS SvarUt er en felles løsning for kommuner og fylkeskommuner for å formidle digital post fra kommunale sakarkiv og fagsystemer til både innbyggere, næringsliv, offentlige og private organ. Hensikten er å formidle dokumenter fra kommunal sektor rimelig, effektivt og sikkert. Forvaltningsloven er endret til at man som hovedregel skal kommunisere digitalt. I tillegg sparer man miljøet og kutter kostnader for utsendelse av vanlig post, sier IT- ansvarlig Kenneth Fedog. Vi vil oppfordre alle innbyggere i Søgne til å registrere en digital postkasse.

Hva er digital postkasse?

En digital postkasse blir ditt eget trygge arkiv, hvor du lett finner igjen post fra det offentlige når du har bruk for det. Med en digital postkasse bidrar du til at det offentlige kan bruke fellesskapets penger på andre ting enn porto, papir og transport samtidig som du er med å skåne miljøet. Du kan velge mellom to postkasser og velger den som passer deg best. Postkassene er likestilte og begge tilfredsstiller strenge krav til sikkerhet.

Se film om digital postkasse

Med digital postkasse får du

• samlet post fra det offentlige trygt og gratis på ett sted
  • varsel på SMS eller e-post når du får viktige brev