Søgne kommune fylkesvinnere

Søgne kommune er fylkesvinnere i Forbrukerrådets kommunetest 2016.

Kommunetesten 2016
Søgne kommune fikk 77.9 poeng og en 7. plass av alle kommuner i Forbrukerrådets kommunetest 2016 (Foto og tekst: Forbrukerradet.no)

Testmedarbeidere har utgitt seg for å være privatpersoner og deretter henvendt seg til samtlige kommuner i Norge på e-post, telefon og via kommunenes nettsider. Vi har sendt fire separate e-poster, og ringt tre telefonsamtaler til hver kommune. I tillegg har vi lett etter 19 forskjellige informasjonselement på hver kommunes nettside.

Til sammen er de 428 kommunene i Norge, samt Oslo kommune med sine 15 bydeler, testet på 21 707 punkter. Søgne kommune ble fylkesvinner og kom på 7. plass i hele landet.

Testperiode

Testen er utført i januar og februar i 2016. Forbrukerrådet har testet service, tilgjengelighet og informasjonskvalitet. De har ikke testet selve tjenestenes kvalitet.

Forbrukerrådet har henvendt seg til kommunene med spørsmål folk flest lurer på, som prisinformasjon om skolefritidsordningen, saksbehandlingstid for byggesak og åpningstider i svømmehallen.

I kontakt med kommunene har Forbrukerrådet fremstått som innbyggere eller slektninger/venner til innbyggere.

Telefon, e-post og internett

Til sammen har det blitt foretatt nesten 1300 telefonoppringninger til kommunenes sentralbord/servicetorg. Det er sendt fire forskjellige e-poster til hver kommune, til sammen 1772 e-poster. På hver kommunes nettsider er det lett etter 17 informasjonselement fra forskjellige tjenestesektorer.

Testresultat

Kommunetesten 2016