Regionens varkreste gang- og sykkelvei

24. juni åpnes Kristiansandsregionens vakreste gang- og sykkelvei i Søgne.

Gang- og sykkelveien går fra Linnegrøvan til Linneflaten, gjennom skog og delvis langs breddene av Søgneelva (Foto: Søgne kommune)

Gang- og sykkelvei

Nesten alle gang- og sykkelveier bygges langs trafikkert vei. Men slik er det ikke for den nye gang- og sykkelveien mellom de to industriområdene Linnegrøvan og Linneflaten i Søgne.
Gang- og sykkelveien ligger like syd for Tangvall sentrum.

På en nesten 900 meter lang strekning snor gang- og sykkelveien seg gjennom skog og langs Søgneelva – et virkelig flott naturområde. Den tangerer også vakkert jordbrukslandskap. Det er en gammel driftevei som nå er opparbeidet med asfaltdekke og høy standard. Den gamle traseen med sin opprinnelige kurvatur er opprettholdt. Mot elva er det lagt stabbestein med smijernsgjerde. Asfaltert bredde er 3 meter.

Gang- og sykkelveien er en kombinert turvei, snarvei og skolevei. Nygård skole ligger like i nærheten. Det er bygd en avstikker opp til Nygårdsheia, slik at gang- sykkelveien er knyttet sammen med veien videre til skolen. Den nye gang- og sykkelveien er en flott snarvei fra Tangvall til kultursenteret Søgne Gamle Prestegård.

Pris

Anlegget har kostet mindre enn kr. 3 mill og er finansiert av statlige belønningsmidler. Arbeidet er utført av Fjellestad & Heggland AS og Søgne kommune har vært byggherre.

Tid: 24. juni kl. 12.30
Sted:  Linneflaten industriområde

• Tale v/  Astrid Margrete Hilde
  • Tale v/ Terje Damman, fylkesordfører og leder av ATP-utvalget
  • Snorklipping
  • Bevertning / kaffe, Ingeniørvesenet står for menyen og serveringen.

Publisert: 17.06.2016 10:12
Sist endret: 17.06.2016 10:18