Jeg kjører grønt

Jeg kjører grønt 2017 starter 28. august

Bli med på høstens vakreste eventyr. - Reis miljøvennlig så ofte du kan, oppfordrer kampanjeledelsen: Hilde Finckenhagen, John Johansen og Bjørne Jortveit. (Foto: Raimond Oseland)

Kampanjen starter 28. august og varer til 1. desember. De 500 første som når 75 grønne poeng, får 2 kinobilletter, et busskort med verdi 100 kr og ett sykkelservicekort. Nytt i år er at hver grønn reise teller ett poeng. En tur-retur reise gir to poeng.

Jeg kjører grønt er for alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen. Kampanjen varer fra 28. august til 1. desember. Du kan melde deg på fra 21. august. Kampanjen er både en individuell konkurranse og en konkurranse mellom arbeidsplasser. Det er om å gjøre å få flest mulig poeng. For virksomhetene er det om å gjøre å få flest poeng per ansatt.

Følg kampanjen på facebook

Har du lastet ned Jeg kjører grønt-appen, tar det bare noen få sekunder å registrere poeng på mobil eller nettbrett.

I kampanjen kan du få poeng for alle typer grønne reiser – både i jobbsammenheng og på fritiden. Reiser utenfor Norge registreres ikke.

Folkehelse og klima

Hensikten med kampanjen er bedre folkehelse og lavere klimautslipp. Hver og en kan bidra til å nå FNs togradersmål: temperaturen i atmosfæren må ikke bli mer enn 2 gradere høyere i 2100 enn i 1850.

Bilfri søndag og bilfri onsdag

40 prosent av reisene våre skjer på fritiden. Derfor innfører vi Bilfri søndag. Klarer du å la bilen stå på søndager, får du hver gang 10 grønne poeng. Det fins for eksempel mange flotte naturopplevelser så nærme der du bor at du kan sykle og gå. Bilfri onsdag beholdes fra kampanjen i fjor. Også det gir uttelling med 10 poeng.

Påmelding jeg kjører grønt

Hva er en grønn reise?

En reise der du sykler, går eller tar buss/tog gir ett poeng. En tur-retur reise gir to poeng. Du får poeng for alle reiser der du kunne brukt bil, men velger å reise grønt. Det gjelder både på fritiden og i jobbsammenheng. Tur med hund, eller trimturer kan du få poeng for hvis du unnlater å kjøre bil til turutgangspunkt.

Premier

Det er nå så mange poeng å sanke at vi har hevet nivået til 75 grønne poeng før poengdrysset i kampanjen starter. De 500 første som klarer det, vinner en premiepakke som består av to kinobilletter til Kristiansand kino, et busskort med verdi 100 kr og ett sykkelservicekort.

Hver uke trekker vi to premier á 500 kr blant de som registrerte sine poeng uken før. Alle som verver minst en deltaker, er garantert å vinne premie. Premiene er sykkelservicekort, kinobilletter og busskort.

Både 1. oktober og 1. november trekkes 3 månedspremier. Hver premie har en verdi på 2000 kroner. Vinnerne kan velge mellom busskort og gavekort på Kilden.

Ved kampanjeslutt trekker vi vinnere i kategoriene grønn (100-199 poeng), grønnere (200-299 poeng) og grønnest fra 300 poeng og oppover. Se kampanjens grønne gevinster.

Konkurranse også for arbeidsplasser

Arbeidsplasser konkurrerer mot hverandre i fire kategorier etter antall ansatte:

· Under 15 ansatte
· 15-50 ansatte
· 51-200 ansatte
· Over 200 ansatte

Personlige poeng tilflyter arbeidsplasser automatisk, forutsatt at deltakerne har huket av for sin bedrift. Beste virksomhet i hver kategori premieres med en gratis kinosal på Kristiansand kino. Bedriften velger film og tar med seg ansatte til en sosial og kulturell begivenhet. I tillegg deles det ut diplom til hver av de fire vinnerne i ATP-utvalget.

I 2016 deltok 180 arbeidsplasser med til sammen over 20.000 ansatte.

Vil du melde på din arbeidsplass, send en epost til Hilde Finckenhagen

Publisert: 23.08.2017 10:02
Sist endret: 23.08.2017 10:14