Digitalisering og miljø

Søgne kommune sender post digitalt som både sparer penger og miljø. Har du digital postkasse?

Velger du å motta post fra det offentlige i en digital postkasse? (Illustrasjon: Norge.no)

Miljø og økonomi

Søgne kommune staret å sende post digitalt i mars 2016. Bare de siste tre månedene har kommunen sendt ut ca. 11000 brev via vår digitale løsning. Av disse er ca. 6000 levert elektronisk og resterende er blitt skrevet ut og levert i vanlig postgang, sier IT ansvarlig Kennet Fedog.

Dette betyr mye for miljøet og ikke minst økonomisk. På disse 3 månedene har Søgne kommune spart minst 60 000,- i porto på at innbyggere og virksomheter leser posten digitalt. Pilen viser stadig økning i våre statistikker, men vi ønsker fremdeles at flere benytter seg å motta post fra kommunen digitalt, sier Kennet Fedog.

Spar tid

Med en digital postkasse får du en sikker løsning for å motta og oppbevare viktig post digitalt, slik som brev med vedtak, helseopplysninger eller annen sensitiv informasjon. Det offentlige kan ikke bruke vanlig e-post til å sende slik informasjon.  Det offentlige ønsker at flest mulig oppretter en digital postkasse hos e-Boks eller Postens Digipost. Benytter du deg av digital postkasse får du svaret mye raskere enn med vanlig postgang og du har alt samlet på en og samme plass.

Digital foregangskommune

Som digital foregangskommune, ønsker vi at flere benytter seg av våre digitale løsninger. Vi ligger høyt oppe på kommunebarometeret og kommunetesten. Kan vi bli en av de beste kommunene i Norge på digital post også, avslutter Fedog.

Få digital postkasse

Publisert: 24.03.2017 07:58